Bij ons 'zit' je goed!
Gastvrij, servicegericht en klantvriendelijk!

Een unieke kans, maar eens in de 10 jaar kunt u dit in Nederland beleven!

Gaat u mee?
Op Floriade Expo 2022 is van alles te beleven. De tuinen en paviljoens bieden volop inspiratie voor bezoekers. Er zijn verschillende winkels en uitstekende horeca-faciliteiten. Een rit in de kabelbaan boven het terrein en het programma vol dans, theater en muziek maken de beleving compleet.

Geniet van kunst en een uitgebreid en gevarieerd cultuurprogramma met tentoonstellingen, live-entertainment van klassiek tot jazz, amusementsorkesten en meer op de Expo.

Bij diverse restaurants, foodtrucks en proeverijen op de Expo kun je genieten van gezonde én lekkere snacks en maaltijden. Ook kun je rondkijken in de winkels op het Floriade-park voor een uniek aandenken. Met een uitgebreid horeca-aanbod bij diverse restaurants, foodtrucks en proeverijen kunt u genieten van gezonde én lekkere snacks en maaltijden. Kortom: lekker relaxen, culinair genieten en shoppen voor een leuk aandenken aan de Floriade Expo 2022! Alles komt hier samen.

Het is ongelofelijk wat er allemaal te zien én te leren is op bij de Floriade! Wij proberen u vast een beetje mee te nemen wat u kunt verwachten, maar het beste is natuurlijk om samen met ons alles gewoon écht te bekijken!


Het Floriade-park is een feest van groen en duurzame technologie. In dit levend laboratorium tonen de exposanten nieuwe technologieën voor groen, voedsel, gezondheid en energie. De toekomst van de tuinbouw en stedenbouw wordt hier tastbaar. En dan gaat het niet alleen om planten: van circulaire bruggen en biobased bouwmaterialen tot lantarenpalen die data verzamelen, u ziet het op de Expo. U zwerft tussen inspirerende tuinen, tentoonstellingen, congressen, indrukwekkende attracties, verrassende proeverijen en kunst en cultuur.


Het park bestaat uit permanente onderdelen en onderdelen die specifiek voor de Expo zijn ontwikkeld. Eén daarvan is de 850 meter lange kabelbaan met een fantastisch vogelperspectief over het park. Een sprekend voorbeeld van alternatief en duurzaam vervoer in de stad van de toekomst. Een ritje met de kabelbaan duurt ongeveer 5 minuten waarin je over de A6 en het Floriade-terrein zweeft. Er valt kortom genoeg te zien onderweg. Eén enkel ritje met de kabelbaan is inbegrepen bij je entreeticket voor Floriade.


In het arboretum genieten bezoekers van de Expo van honderden bomen, duizenden heesters, honderdduizenden vaste planten en waterplanten en een nog grotere hoeveelheid bollen en eenjarige bloemen. Alle planten leveren stuk voor stuk een belangrijke bijdrage aan een gezonde, groene stad. Het arboretum vormt de basis van het Floriade-park. Na Floriade blijft het bestaan en geeft het de nieuw te bouwen stadswijk meteen een overweldigend groen karakter.

Elke dag is er een uitgebreid kunst- en cultuurprogramma. U kunt genieten van onder andere tentoonstellingen, live-entertainment en concerten van klassiek tot jazz.Tijdens de Expo kunt u genieten van honderden bomen, duizenden heesters, honderdduizenden vaste planten en waterplanten en nog een grotere hoeveelheid bollen en eenjarige bloemen. En het mooiste van al die soorten? Ze leveren stuk voor stuk een belangrijke bijdrage aan een gezonde groene stad.


Zonder insecten geen toekomst! De rozen, struikhortentias en andere planten en bloemen langs de boulevard zorgen voor prachtige kleuren en geuren én vormen een bijen- en vlinderlint van maar liefst drie kilometer lang. Ook dit is een manier om te genieten van groen in de stad.

Kunst met planten? Ook dat kan. Ervaren belastingdeskundigen ontwerpen samen met talenten van de toekomst acht kavels in met prachtige plantencombinaties. Het resultaat? Ware kunstwerken onder de noemer Classics and Future Moments.


Flevoland is relatief nieuw land. Tijdens de inpoldering is een bos aangeplant met diverse boomsoorten. Die hebben zich 40 jaar lang ongestoord kunnen ontwikkelen. Dit oerbos is het oudste bos van Almere en is onderdeel van de Expo.

Ruim 400 nationale en internationale deelnemers laten zien wat ze in huis hebben om te werken naar groene, gezonde steden Waar duurzaamheid de norm is en leefplezier voorop staat. Zo inspireren we elkaar en delen een stukje cultuur tijdens Floriade Expo 2022.


Hoe houd je steden leefbaar met alle uitdagingen die klimaatverandering en een alsmaar groeiend aantal inwoners brengen? Duitsland laat op de Expo zien hoe stad en natuur duurzaam samen kunnen komen in ‘De Duitse Tuin’. Het houten paviljoen is onder andere voorzien van een daktuin, zonnepanelen, windturbines, groene gevels en een levend ecosysteem van planten die veranderen tijdens de Expo. Met een slimme armband activeert u exposities in de tuin en creëren ze een eigen visie op de groene stad van de toekomst.


The Dutch Innovation Experience: dit paviljoen bestaat voor 95% uit biobasedmaterialen, grotendeels uit Nederland. Hier ervaart u hoe groen toegepast kan worden in toekomstige woningen, hoe regenwater opgevangen en hergebruikt kan worden, hoe daglicht optimaal gebruikt kan worden en nog veel meer. Na de Expo krijgt het bouwwerk een tweede leven als reizend natuurpaviljoen. Ook het iconische The Growing Pavilion is gemaakt van bijna 90% biobasedmaterialen, zoals hout, hennep, mycelium, lisdodde en katoen.


In het 10.000 m² grote kascomplex The Green House ziet u hoe bloemen, planten en groenten op een moderne manier in de praktijk geteeld worden in Nederland. Dat gebeurt op een duurzame manier zonder water of energie te verspillen en met aandacht voor de plantgezondheid. Maak kennis met alle stappen van de tuinbouw, van zaadje of stekje tot op je bord.


Het Food Forum verbeeldt hoe we in Flevoland leven: ruim vier meter onder zeeniveau. Het gebouw lijkt opgetild te zijn tot zeeniveau en het is een voorbeeld van circulair bouwen. De gevel van leem ademt en regelt de vochthuishouding van het gebouw. Binnenin het gebouw zijn duurzame materialen gebruikt zoals beton met olifantsgras.

Gebouwen, bruggen en andere voorzieningen op de Expo zijn groen. De wandelpaden van de Expo zijn van circulair beton met beplanting langs de zijkanten om water op te vangen en vast houden. Zo gaan we wateroverlast en verdroging tegen. De lantaarnpalen op de Expo kunnen de hoeveelheid fijnstof in de lucht meten. Voor de toekomstige stadswijk Hortus is een smart thermal grid aangelegd dat op een duurzame manier zorgt voor verkoeling, warmte en warm water.

Het aanbod tijdens de Floriade Expo 2022 is ontzettend groot! Wilt u alles zien en bekijken? Klik hier voor een link van de site.