Bij ons 'zit' je goed!
Gastvrij, servicegericht en klantvriendelijk!

Met de school naar de Floriade!

Een excursie die slechts 1 keer per 10 jaar in Nederland te bezoeken is! Pak deze kans en laat de kinderen de Floriade beleven!


Ga samen met Blok Tours op excursie naar de Floriade en geniet met de hele klas van groen! Proef, voel, ruik en ontdek alles wat de tuinbouw te bieden heeft en maak kennis met goede ideeën van over de hele wereld over een groene en gezonde stad.

Van 14 april tm 09 oktober 2022 wordt in Almere wereldtuinbouwtentoonstelling Floriade Expo 2022 georganiseerd. Tijdens deze expo laat de Nederlandse tuinbouw samen met nationale en internationale deelnemers oplossingen zien die onze steden leuker, leefbaarder en duurzamer maken. De verwachting is dat 68% van de wereldbevolking in steden leeft in 2050. Het is dus belangrijk om nu al na te denken over hoe we onze steden moeten inrichten. En voor wie is dit relevanter dan voor de kinderen en jongeren die de bewoners van deze toekomstige steden worden?


Onder het thema Growing Green Cities maak je kennis met innovaties op het gebied van groen, voedsel, gezondheid en energie. Je wordt geraakt door wat je ziet, ruikt en proeft!
Floriade is de perfecte mix van ontdekken, leren en plezier hebben.


Op allerlei plekken zijn er activiteiten te beleven voor kinderen:
Ga op onderzoek uit en ontdek alles wat eetbaar is in het voedselbos.


Het Floriade-park heeft maar liefst vijf bijzondere speelplekken met ieder een eigen thema. Hang lekker de beest uit, bewegen is gezond!


Wist je dat er wilde bevers wonen in het Floriade-park? Als je goed zoekt kun je de sporen die ze achterlaten misschien wel vinden.


Kom genieten van een unieke kindervoorstelling in het Bostheater.


Bij Floriade maak je in één dag een wereldreis langs alle nationale- en internationale deelnemers.


In de enorme kas 'The Green House' kom je meer te weten over de Nederlandse tuinbouw door te voelen, proeven, ruiken en kijken.


Voor iedere leeftijdscategorie is er een leuke expeditie met verschillende opdrachten en activiteiten.
Neem een kijkje in de 'bomentuin'. Het Arboretum is een verzameling van allerlei levende bomen en struiken van A tot Z.


Stap in de kabelbaan en zweef boven het Floriade-park. Maak kennis met dit vervoersmiddel van de toekomst.


Speciaal voor het basisonderwijs is er een expeditie route, en een leuke kindertheatervoorstelling.


De voorpret kan nu al beginnen! Floriade heeft aansprekende, interactieve lesprogramma’s ontwikkeld waarmee verschillende basisschoolklassen spelenderwijs meer kunnen leren over duurzaamheid.

Blok Tours maakt graag een offerte op maat voor u op! 

Voor een uitgebreide omschrijving van de Floriade en alles wat er te zien is klik hier, of kijk op de site van de Floriade Expo 2022

Wij helpen u graag! Klik hier voor het aanvraagformulier.