Bij ons 'zit' je goed!
Gastvrij, servicegericht en klantvriendelijk!

Maeslantkering & Rondvaart Europoort, 10 juli en 08 augustus 2018

€ 67,00 p.p. inclusief: Busreis, koffie met gebak, entree Maeslantkering, 1,5 uur rondvaart en 3- gangen diner.

 

De Deltawerken zijn ontzettend belangrijk voor de bescherming van ons land tegen hoog water, vooral voor de provincies Zeeland, Zuid-Holland en Noord-Brabant. De constructie van de Deltawerken is uniek, daarom krijgen ze internationaal veel aandacht.

De Maeslantkering is het sluitstuk van deze Deltawerken en ligt bij het Keringhuis. Het is de grootste beweegbare stormvloedkering ter wereld. Dit indrukwekkende bouwwerk valt niet te beschrijven, maar wel te bekijken! Wij nemen u mee naar deze ontzettend grote bezienswaardigheid. U krijgt hier een filmpje te zien, een rondleiding door het bezoekerscentrum en we maken een rondrit met de gids langs de 210 meter lange ‘deuren’.

Aansluitend kunt u op eigen gelegenheid in het restaurant of op het terras genieten van een schitterend uitzicht en een lunch. Na deze lunchpauze stappen we aan boord om een rondvaart te maken naar het Europoortgebied met extra aandacht voor de Europahaven. U ziet een grote verscheidenheid aan diverse industrieën zoals container- en ertsoverslagbedrijven maar ook schepen groter dan een flatgebouw. Ook vaart u gedeeltelijk door een nieuw stukje Nederland: de Maasvlakte 2, speciaal opgespoten voor de uitbreiding van de Rotterdamse Haven. Na deze 1,5 uur durende rondvaart rijden we richting uw opstapplaats, maar we onderbreken de reis nog voor een afsluitend 3- gangen diner.