Bij ons 'zit' je goed!
Gastvrij, servicegericht en klantvriendelijk!

6- dagen
'Alpenspektakel Tirol'
19 t/m 24 september 2017

De Oostenrijkse deelstaat Tirol is het kloppend hart van de Alpen. Het vriendelijke Alpen landschap, zijn vele groene bergweiden, kleurige dorpjes, de prachtige natuur, de adembenemende bergen en de gastvrije bevolking maken Tirol extra aantrekkelijk. Wij verblijven in het idyllische Kirchberg, waar hotel Willms staat. Dit hotel staat in het Brixental, tussen de Kitzbühler Alpen. Alle kamers zijn voorzien van een balkon, welke garantie geeft voor een schitterend uitzicht. 


Dag 1: Heenreis, Via een vlotte route, en onderbroken door diverse stops zullen we aan het eind van de middag hotel Willms bereiken. Na de kamerindeling zullen we aanschuiven voor een goed verzorgd diner.

Dag 2: Inzell, Bad Reichenhall & Königssee, De route voor vandaag voert ons naar Inzell, een prachtige streek waar de natuur zich in vol ornaat toont! Inzell is schitterend gelegen aan de voet van de Beierse Alpen. In Nederland is Inzell vooral bekend vanwege de kunstijsbaan (Ludwig Schwablstadion). We vervolgen onze route naar Bad Reichenhall, wat het ontstaan te danken heeft aan het zout wat er in de grond zit. Al in de 3e eeuw voor Chr. werd hier namelijk al zout gewonnen. De St. Nikolauskirche is ook het bekijken waard, al is hier minder te zien dan in en bij de Kloosterkerk. In het Heimatmuseum is van alles te zien over het ontstaan van Bad Reichenhall. Een andere bezienswaardigheid is de Alte Saline. In dit bijzondere gebouwencomplex uit 1834 vond vroeger de zoutwinning plaats. Tegenwoordig is er het Salzmuseum gevestigd. Ook nemen wij u vandaag mee naar de Königssee, waar de mogelijkheid bestaat om een rondvaart te maken. Het acht kilometer lange meer is bijna geheel omsloten door de steile hellingen van de omliggende bergen. Het gebied valt onder het Nationalpark Berchtesgaden en heeft een bijzondere aantrekkingskracht door het prachtige natuurschoon wat hier te vinden is. Dan volgt een uniek bergpanorama, schilderachtige meren en diepgroene bossen zijn het visitekaartje van een van de oudste beschermde gebieden van de Alpen: het nationale park Berchtesgaden, en via Lofer komen we dan weer terug bij het hotel.

Dag 3: Innsbrück & Alpenspektakel, Na het ontbijt nemen wij u mee naar Innsbrück. Wereldberoemde historische symbolen staan hier zij aan zij met moderne en internationale architectuur, omringd door indrukwekkende bergen. Een fascinerende mix. De Hofburg, Schloss Ambras, de Ottoburg en basiliek Wilten vertellen de bewogen geschiedenis van de stad. Keizer Maximilian I was de beroemdste persoonlijkheid, die met het Gouden Dak en zijn grafsteen in de Hofkirche in Innsbruck een belangrijke stempel op de stad heeft gedrukt. Vandaag zijn we op tijd terug bij het hotel, want ook vanavond beloofd een mooi programma te worden. We nemen u mee naar Westendorf voor het grote Alpenspektakel, een vrolijk muzikaal spektakel waarbij op 25 instrumenten gespeeld wordt. Het belooft weer een show te worden waarbij uw lachspieren aan het werk gezet worden, en welke nog lang in uw herinnering blijft. (Het avondprogramma kost € 11,50 p.p. en is niet inbegrepen)

Dag 4: Hohe Salve, Dit jaar hebben we de mogelijkheid om de ‘Bergerlebnis’ te ervaren vanaf der Hohen Salve in Hopfgarten. De mooiste uitzichtsberg van Tirol, met de hoogst gelegen bedevaartskerk van Oostenrijk, troont majestueus boven de glooiende bergweides. "De Salve" is vanuit Hopfgarten comfortabel met de gondel te veroveren en biedt onvergetelijke uitzichten over de bergtoppen van de Alpen: Großglockner, Großvenediger, de Hohe Tauern met 70 bergen van meer dan 3.000 m, Rofangebergte en Wilde Kaiser. Dit alles wordt vandaag ook nog eens ‘aangekleed’ met live muziek, Schnapsl, entertainment en gejodel. (Dit programma kost € 21,00 p.p. en is niet inbegrepen)  

Dag 5: Almabtrieb & Knödelfest St. Johann, Vanmorgen halen de boeren hun koeien uit de bergen. En niet met de wagen! Nee, de prachtig versierde koeien komen met hun boer onder begeleiding van Tiroler muziek uit de bergen, wat een kostelijk schouwspel oplevert waar u van kunt genieten onder het genot van de Tiroler specialiteiten. ’s Middags nemen wij u mee naar St. Johann voor het Knödelfest. Hier vindt u maar liefst 22 soorten Knödels, kraampjes en bovenal: gezelligheid. Maar liefst 5 muziekgroepen zullen de staatjes, terrassen en pleintjes opluisteren met hun gezellige muziek. Slenter gezellig langs de kraampjes met lekkernijen en geniet van de Tiroolse muziek. Vervolgens stappen we weer in de bus om terug te keren naar het hotel waar we tijdens het diner nog even na kunnen genieten van deze gezellige middag.          

Dag 6: Terugreis, Na het ontbijt zullen we middels een vlotte route, maar uiteraard met voldoende stops huiswaarts keren. Voordat u terug bent bij uw opstapplaats zullen we nog gezamenlijk genieten van een goed verzorgd 3- gangen afscheidsdiner.

Wij bieden u deze reis aan voor € 429,00 p.p. o.b.v. tweepersoonskamers. 
De éénpersoonskamertoeslag bedraagt € 10,00 p.p.p.n.

Inclusief: Busreis, 5x Overnachting, 5x Ontbijt, 5x diner in het hotel, afscheidsdiner en excursies.

Exclusief: Eventuele entreegelden, uitgaven van persoonlijke aard en verzekeringen

Programmawijzigingen onder voorbehoud.

 

Terug         Reserveren