Bij ons 'zit' je goed!
Gastvrij, servicegericht en klantvriendelijk!

Rolstoel Touringcar 


Ook wanneer men rolstoelafhankelijk is kan Blok Tours een leuke dag voor u verzorgen. Onze lifttouringcar is voorzien van een (jaarlijks) gekeurde lift en onze chauffeurs hebben de kennis en ervaring om alles veilig te laten verlopen: van het omhoog brengen tot het vastzetten en andersom... De touringcar kan uw gasten meenemen in een handbewogen of electrische rolstoel. Helaas mag een scootmobiel niet bovenin vervoerd worden. Wel kunnen wij deze persoon met de lift naar boven brengen, en de scootmobiel (indien deze opvouwbaar is) onderin meenemen. 

Wij kunnen een complete dag uit voor u samenstellen, waarbij wij uit ervaring weten wat er mogelijk is met uw doelgroep en welke uitjes geschikt zijn. Ook hierbij kunnen we een onderscheid maken tussen een dag- of middagtocht en een compleet programma voor u realiseren. Denkt u bijvoorbeeld aan een dierentuin waar duwende begeleiders vaak vrij entree hebben, de Orchideeënhoeve in Luttelgeest (ook altijd populair bij deze doelgroep), een rondvaart of diverse musea met rolstoelmogelijkheden. Er is meer mogelijk dan u zou denken! Wij zorgen er graag voor dat u en uw gasten een onvergetelijke dag hebben.

Deze doelgroep heeft ook vaak te maken met diëten. Wij én de restaurants waar wij mee samenwerken nemen deze uiterst serieus, en zorgen ervoor dat deze zowel telefonisch als per mail bij het restaurant gemeld wordt. ± 2 werkdagen voorafgaand aan uw reis nemen wij nog contact op met de betreffende restaurants om het aantal personen én de diëten door te nemen.

Qua indeling in de touringcar, is het aan te raden dat diegene die kunnen met de lift naar boven gaan in hun rolstoel en vervolgens overstappen op een stoel. Dit komt de capaciteit van de touringcar ten goede, en is voor veel gasten prettiger dan op hun eigen stoel. Uiteraard kan de rolstoel onderin de touringcar mee. Voor de eerste rolstoel (normale handbewogen rolstoel) gaan er 4 zitplaatsen van de capaciteit af. Elke daarop volgende (normale handbewogen) rolstoel neemt 2 zitplaatsen in gebruik.

Vaak kunnen wij ook voor uw gasten regelen dat er rolstoelen ter plaatse gereserveerd worden mocht dit nodig zijn. Graag kijken wij samen met u wat de mogelijkheden per bestemming zijn!